Składniki:
- 2 jajka
-4 łyżki płatków
(u nas mieszanki płatków żytnich, owsianych i
jęczmiennych)
- szczypta cynamonu
- owoce sezonowe (tu jagody)
-kilka orzechów (u nas orzechy nerkowca)
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Łączymy jajko z rozmoczonymi płatkami i
cynamonem. Przetransportowujemy masę na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju
ryżowego bądź bez.
Wrzucamy jagody na masę, zakrywamy pokrywką. Czekamy około 3,5 min po czym przekładamy na drugą stronę i czekamy jakieś 2,5 min.
Następnie przekładamy na talerz dekorujemy pozostałymi owocami i orzechami.
Wrzucamy jagody na masę, zakrywamy pokrywką. Czekamy około 3,5 min po czym przekładamy na drugą stronę i czekamy jakieś 2,5 min.
Następnie przekładamy na talerz dekorujemy pozostałymi owocami i orzechami.
Smacznego ! : )
0 komentarze:
Prześlij komentarz