- pół puszki gotowej masy makowej (bez konserwantów i chemicznych dodatków)
- 700g obranych dobrych jabłek
-150g oleju kokosowego
-6 czubatych łyżek mąki ryżowej
-6 jajek
-szczypta soli
-4 łyżki rodzynek (opcjonalnie)
- 700g obranych dobrych jabłek
-150g oleju kokosowego
-6 czubatych łyżek mąki ryżowej
-6 jajek
-szczypta soli
-4 łyżki rodzynek (opcjonalnie)
Przepis
Piekarnik nagrzej do 180 st. C. Formę do pieczenia wysmaruj olejem i posyp mąką, aby ciasto nie przywierało. Obrane jabłka zetrzyj i zostaw na sicie, żeby odcisnąć sok. Ubij sztywną pianę z białek ze szczypty soli, a następnie odstaw ją na bok.
Olej kokosowy wymieszaj z żółtkami, makiem i mąką. Na koniec dodaj rodzynki, jabłka i w całość wmieszaj delikatnie pianę z białek.
Przełóż do formy. Piecz przez 1h.
Smacznego : )
Osobiście jadam mało ciast ale przepis wydaje się być ciekawy!
OdpowiedzUsuńCo z kategoriami "Motywacja" i "Lifestyle"?
Bardzo podziwiam wasz styl życia.
Pozdrawiam cieplutko ;)
Fajnie, że w internecie można teraz znaleźć wiele fit odpowiedników słodkości :-) Może nie jest to zupełnie to samo, ale dlaczego by nie spróbować zdrowszej wersji :-)
OdpowiedzUsuń