JAJKO ZAPIEKANE W AWOKADO Z CRISPERAMI



                                                     Składniki
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 jajka
  • 1 ząbek czosnku mały
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz

                                                      Przepis
Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestki. Wyciągamy część miąższu łyżeczką. Miąższ łączymy ze sprasowanym czosnkiem i drobno posiekanym szczypiorkiem. Wkładamy małą część miąższu z powrotem do awokado. Wbijamy po jednym jajku. Oprószamy je odrobiną soli i pieprzu. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na mniej więcej 10-15 minut, aż białko całkowicie się zetnie. Podajemy na ciepło z crisperami i pozostałą pastą awokado.


Smacznego : )










2 komentarze: