Składniki:
- 1 szklanka zalanych 5 min.wcześniej gorącą wodą płatków owsianych
- 3 duże jajka
- jedno drobno pokrojone duże jabłko
Przygotowanie:
Zmieszaj dokładnie wszystkie składniki, łyżką nakładaj na rozgrzaną patelnię (my nie użyliśmy oleju). Po chwili podważ łopatką ściętego już na jednej stronie racuszka i ostrożnie przerzuć na drugą stronę.
Smacznego !
Ojeju, jak smakowicie to wygląda... Jadłabym!:)
OdpowiedzUsuńjakie moge kupic plqytki owsiane bez glutenowe?:( w sklepie tylko na takie traiam;/
OdpowiedzUsuńjeśli owsiane, to glutenowe.
Usuńjeśli bezglutenowe to polecam ryżowe lub jaglane :)
płatki owsiane mogą też być bezglutenowe, kosztują więcej. Można je znaleźć w sklepach eko : )
UsuńNp w sklepie internetowym Vita Natura
OdpowiedzUsuńSmak mnie zaskoczyl pozytywnie:) byly pyszne ale ja razem z dziewczyna posmarowalem racucha jogurtem truskawkowym :) a do skladnikow dodalbym banan lub kiwi ale bardzo dobre jak szybko mozna zrobic cos nawet dla gosci:) prosze wiecej przepisow:) rowniez probowalismy sheyka Gren Power Sheyk :)) jutro probujemy Wasze Spaghetti z Tunczykiem:)
OdpowiedzUsuńsuper bardzo się cieszymy : )
Usuńwlasnie zajadam tylko uzylam platkow jaglanych:) pozdrawiam /karolaina
OdpowiedzUsuńRewelacja ! Nawet mój 2 i pół latek zajada ! :)
OdpowiedzUsuńmój odwieczny problem - szklankę płatków odmierzyć należy przed czy po zalaniu? :)
OdpowiedzUsuńprzed: )
Usuń