- 1 limonka
- pół cytryny
- pół szklanki mąki kukurydzianej
- 3/4 szklanki mąki ryżowej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- 100 g oleju kokosowego
- pół szklanki ksylitolu
- 3 jajka
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- pół cytryny
- pół szklanki mąki kukurydzianej
- 3/4 szklanki mąki ryżowej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- 100 g oleju kokosowego
- pół szklanki ksylitolu
- 3 jajka
- 2 łyżki jogurtu greckiego
Przepis
Piekarnik nagrzewamy na 170°C z termoobiegiem. Olej kokosowy miksujemy z ksylitolem. Dodajemy do tego jajka i miksujemy aż masa będzie puszysta. Do masy dolewamy sok z połowy cytryny i całej limonki. W drugiej misce łączymy ze sobą suche produkty: mąkę kukurydzianą i ryżową, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, a także startą skórkę z połowy cytryny. Do suchych produktów wlewamy mokrą masę i mieszamy. Całość przelewamy do wysmarowanej, bądź wyłożonej papierem do pieczenia foremki i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na około 30-40 minut.
Smacznego : )
Smacznego : )
Dziś zrobiłam! Pyszności! Kochani, jedna obserwacja. W opisie przygotowywania brakuje co zrobić z jogurtem greckim. Czytałam te część i, jako zenie znalazłam info o jogurcie, nie dodałam. Może wyszło by bardziej delikatne? No mniejsza, pycha i mocno cytrynowe!
OdpowiedzUsuńCzy mogę zamiast ksylitolu dodać syrop z agawy?
OdpowiedzUsuń