- pierś z kurczaka
- paczka mrożonych warzyw chińskich
- Trendy Lunch: basmati, fasolka, papryka, curry
- jedna cebula
- przyprawy: słodka papryka, kurkuma, curry, sól, pieprz, kolendra
- olej kokosowy
- paczka mrożonych warzyw chińskich
- Trendy Lunch: basmati, fasolka, papryka, curry
- jedna cebula
- przyprawy: słodka papryka, kurkuma, curry, sól, pieprz, kolendra
- olej kokosowy
Przepis
Do gotującej się osolonej wody wrzucamy jedną paczkę Trendy Lunch: basmati, fasolka, papryka, curry i gotujemy według wskazań na opakowaniu. Olej kokosowy rozpuszczamy na patelni. Kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy słodką papryką, kurkumą, curry, solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kostkę. Smażymy kurczaka i cebulę na patelni. Do usmażonego kurczaka wrzucamy mrożoną mieszankę warzyw chińskich i całość dusimy, aż do momentu miękkości warzyw. Ugotowany Trendy Lunch wrzucamy na patelnię do warzyw i kurczaka i mieszamy. Całość posypujemy kolendrą.
Smacznego : )
Smacznego : )
Przepis sprawdzony...przepyszny! 😊
OdpowiedzUsuńDanie przepyszne ! Mąż jak ryżu nie jadą to talerz wyczyścil! A córeczka domagała się dokładek!
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszymy, że smakowało :)
Usuń