- 500g mięsa mielonego z indyka
-10 listków świeżej bazylii
- 100g suszonych pomidorów
- 1 jajko
- olej kokosowy nierafinowany
- pieprz, sól, papryka słodka, papryka ostra, pietruszka
- TRENDY LUNCH: ryż, vermicelli, groszek, marchew, bazylia
-10 listków świeżej bazylii
- 100g suszonych pomidorów
- 1 jajko
- olej kokosowy nierafinowany
- pieprz, sól, papryka słodka, papryka ostra, pietruszka
- TRENDY LUNCH: ryż, vermicelli, groszek, marchew, bazylia
Przepis
Do gotującej się wody z solą wkładamy paczkę Trendy Lunch: ryż, vermicelli, groszek, marchew, bazylia i gotujemy przez około 15 min. W międzyczasie kroimy suszone pomidory i wsypujemy do mięsa z indyka. Dodajemy do tego posiekane listki bazylii, wbijamy jajko i doprawiamy słodką, ostrą papryką, solą i pieprzem. Całość wyrabiamy na gładką, jednolitą masę. Z mięsa formujemy małe pulpety. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy pulpety z każdej strony na złoty kolor. Ugotowany Trendy Lunch i usmażone pulpety wykładamy na talerz i posypujemy pietruszką.
Super naprawdę pozdrawiam 💗💗💗💗😀
OdpowiedzUsuńwczoraj przetestowane, smaczne :) dzieki :)
OdpowiedzUsuń