PROSTE BEZGLUTENOWE CIASTO CZEKOLADOWE





Składniki

- 2 SZKLANKI mąki ryżowej 
- 3/4 szklanki ksylitolu
- 6 łyżek mleka kokosowego/wody
-  olej kokosowy 2 łyżki
- 4 łyżki kakao, 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 4 jajka
- konfitura do przełożenia ( u nas własnorobna)



Przygotowanie


Blendujemy na gładko wszystkie składniki.
Wylewam do blaszki. Wkładamy do piekarnika na 
180 stopni - 
40 min., po wyjęciu czekamy  do ostygnięcia i przekładamy konfiturą.



Smacznego !












.


9 komentarze:

  1. Bosko wygląda, a smakuje pewnie jeszcze lepiej ! Na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak się tylko zastanawiam, bez proszku do pieczenia albo sody?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. my praktycznie nigdy nie uzwamy proszku i sody, bo to nic nie daje w takich fit ciastach : D

      Usuń
  3. Wygląda super, a do tego jest bezglutenowe - dla mnie rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Czy można zamiast ksylitolu dodać stewie? Jeśli tak to czy też 3/4 szklanki?

    OdpowiedzUsuń
  5. Białka ubić ? I dodawać do nich resztę składników? Czy wszytsko od razu razem?

    OdpowiedzUsuń