Dietetyczne pączki proteinowe

Składniki:
(na 15 pączusi)

- kostka twarogu chudego
-  3 łyżki odżywki białkowej (ALLNUTRITION ISOLATE wanilia)
[klik]
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
-  2 jajka
– cztery  łyżeczki skrobi
-  łyżeczkę proszku do pieczenia
- stewia na osłodę, zamiast cukru



Przygotowanie:

Po pierwsze odciśnij starannie wodę z twarogu. Następnie wymieszaj ze sobą wszystkie wyżej wypisane składniki oprócz białka jaja, które polecam ubić na pianę i ostrożnie zmieszać z uzyskaną masą. Potem umieść masę w foremkach i włóż do rozgrzanego piekarnika, piecz ok. 30-35min. w temp. 180 stopni. Gotowe pączki można nadziać marmoladą domowej roboty bądź niskosłodzonym dżemem jagodowym. Zamiast cukru pudru, posypujemy pączusie cynamonem : )


Smacznego dietetycznego !










3 komentarze:

  1. wczytam się, to zdecyduję-mozna czy nie?

    OdpowiedzUsuń
  2. Jogurt naturalny mozna piec? Myślałam że nie można ani go gotować ( np jako sos ) ani piec :)

    OdpowiedzUsuń