DIETETYCZNE SZASZŁYKI Z GRILLA




Składniki

- 100g piersi z indyka
- 50g cukinii
- 20g cebuli
-40g papryki czerwonej
- 20g kukurydzy
- 50g pomidorów koktajlowych
- 50g mixu sałat
-dowolne przyprawy (papryka, zioła prowansalskie, przyprawa do mięs)
- trendy lunch: orkisz, buraki,papryka, czosnek niedźwiedzi
- oliwa z oliwek 

Przepis

Pierś z indyka kroimy w kostkę i przyprawiamy. Paprykę, cebulę i cukinię kroimy w paski. Nakładamy na patyczek raz mięso, raz warzywa i pieczemy na grillu aż mięso nie będzie odpowiednio przypieczone. W międzyczasie wstawiamy Trendy Lunch: orkisz, buraki, papryka, czosnek niedźwiedzi do gotującej się wody na około 15 min. Kroimy pomidorki koktajlowe i mieszamy z kukurydzą i sałatą. Posypujemy ulubionymi przyprawami i polewamy oliwą z oliwek. 



Smacznego :  )

















0 komentarze:

Prześlij komentarz