- 500 g mięsa mielonego wołowego
- 2 paczki Trendy Lunch: orkisz, vermicelli, pomidory
- puszka pomidorów krojonych
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 papryka czerwona
- puszka kukurydzy konserwowej
- puszka czerwonej fasoli
- ząbek czosnku
- jedna cebula
- szklanka bulionu
- przyprawy: sól, pieprz Cayenne, oregano, papryka słodka, papryka ostra, chilli
Przygotowanie:
Trendy Lunch: orkisz, vermicelli, pomidory gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Mięso mielone podsmażamy na patelni bez tłuszczu z pokrojoną w kostkę cebulką i zgniecionym czosnkiem. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, pomidory z puszki i koncentrat. Zalewamy bulionem i dusimy około 20 minut, aż odparuje nadmiar wody. Dodajemy fasolę oraz kukurydzę i doprawiamy. Całość podgrzewamy przez około 5-10 minut.
0 komentarze:
Prześlij komentarz