POMYSŁ NA DIETETYCZNY OBIAD

MUSZTARDOWY KURCZAK Z INDYJSKIM RYŻEM BASMATI


Składniki:

- 120 g piersi z kurczaka
- 1 woreczek ryżu
- cebula, czosnek
- przyprawy
(kurkuma, papryka słodka i ostra, sól, pieprz, pietruszka suszona)
- 1 czubata łyżka musztardy

Przygotowanie:

Kroimy pierś na małe kawałki. Podsmażamy na oleju kokosowym.
Pokrojoną drobno cebulę i czosnek wsypujemy na patelnię.
Całość posypujemy przyprawami:
kurkuma, papryka słodka i ostra, sół, pieprz, suszona pietruszka.
Dodajemy łyżkę musztardy- mieszamy.
Zalewamy 1/3 szklanki wody i dusimy całość.

Gotową pierś podajemy z ryżem basmati indyjskim.

Smacznego !: )



















.

0 komentarze:

Prześlij komentarz