DIETETYCZNY OBIAD





PULPETY DROBIOWE Z KASZĄ I SURÓWKĄ

Składniki:
(na około 6 pulpetów)

-0,5 kg mięsa mielonego z indyka
-1 jajko
-2 łyżki mąki jaglanej (lub innej)
- sól himalajsa, pieprz,papryka, czosnek
-sos: pomidor krojone pelati z puszki + oregano
- wywar: włoszczyzna + 1 litr wody

Przygotowanie :
Wstawić garnek z wrzącą wodą 1l i włożyć tam włoszczyznę. Gotować min. 15 min.
Wymieszać porządnie mięso mielone z jajkiem, mąką i przyprawami.
Uformować pulpety, wsadzić pulpety delikatnie do garnka z gotującym się wywarem.
Gotować ok. 20 min.
Sos: na patelnii podsmażyć 1 cebulkę i 1 ząbek czosnku. Zalać pomidorami pelati, doprawić oregano.
Pulpet podawać z kaszą, sosem i surówką : )

Smacznego : )

















.















.

0 komentarze:

Prześlij komentarz