Składniki:
- porcja łososia (najlepiej dzikiego) ok 150 g
-1 lub 1/2 paczki kaszy jaglanej
-burak, marchew, seler, pietrzuszka
- sól himalajsa, pieprz,papryka, czosnek, oregano
- sól himalajsa, pieprz,papryka, czosnek, oregano
-olej kokosowy
- cytryna cząstka
- cytryna cząstka
Przygotowanie :
Warzywa: burak, marchew, seler, pietrzuszka pokroić na małe słupki. Wymieszać z łyżką oleju kokosowego oraz przyprawami. Ułożyć na blaszce- wstawić do piekarnika na około 45 min. 180 -200 stopni (doglądać w trakcie).Łososia lekko posolić i popieprzyć przygotować na parze lub na patelni z małą ilością wody.
Wstawić kaszę jaglaną do wrzącej wody na 15 min.
0 komentarze:
Prześlij komentarz