Składniki (ok. 6 sztuk)
- pierś z kurczaka 150 g
- dowolne warzywa tu: pieczarki, cukinia, cebula, papryka
- długie wykałaczki
- marynata: przecier pomidorowy, olej kokosowy, przyprawa curry
Przygotowanie
Kroimy pierś na małe równe kawałki, przekładamy do miski i mieszamy w koncentracie, oleju kokosowym i przyprawie curry. Gotowego nabijamy na przemienne na długie wykałaczki z pokrojonymi na małe kawałki warzywami. Wszystko kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 25 min. 200 stopni.
Możemy podawać z kaszą/ ryżem.
Cała przekąska ryż 50 g + 2 szaszłyki
300 KCAL W: 30g B:25g T: 2g
FILMIK Z CAŁYM PRZEPISEM:
Świetne robicie zdjęcia jedzenia! :) Te kolory... Aż chce się jeść!
OdpowiedzUsuńdzięki wielkie staramy się : ) W końcu trochę człowiek je oczami hehe : P
OdpowiedzUsuńMniam! Super wygląda!
OdpowiedzUsuń