MUSZTARDOWY KURCZAK Z INDYJSKIM RYŻEM BASMATI
Składniki:
- 120 g piersi z kurczaka
- 120 g piersi z kurczaka
- 1 woreczek ryżu
- cebula, czosnek
- przyprawy
(kurkuma, papryka słodka i ostra, sól, pieprz, pietruszka suszona)
- 1 czubata łyżka musztardy
Przygotowanie:
- cebula, czosnek
- przyprawy
(kurkuma, papryka słodka i ostra, sól, pieprz, pietruszka suszona)
- 1 czubata łyżka musztardy
Przygotowanie:
Kroimy pierś na małe kawałki. Podsmażamy na oleju kokosowym.
Pokrojoną drobno cebulę i czosnek wsypujemy na patelnię.
Całość posypujemy przyprawami:
kurkuma, papryka słodka i ostra, sół, pieprz, suszona pietruszka.
Dodajemy łyżkę musztardy- mieszamy.
Zalewamy 1/3 szklanki wody i dusimy całość.
Pokrojoną drobno cebulę i czosnek wsypujemy na patelnię.
Całość posypujemy przyprawami:
kurkuma, papryka słodka i ostra, sół, pieprz, suszona pietruszka.
Dodajemy łyżkę musztardy- mieszamy.
Zalewamy 1/3 szklanki wody i dusimy całość.
Gotową pierś podajemy z ryżem basmati indyjskim.
Smacznego !: )
Smacznego !: )
.
0 komentarze:
Prześlij komentarz