-
- SKŁADNIKI:1 kg dyni swieżej lub mrożonej
- 1 marchew duża
- 1 cebula duża
- 2 ząbki czosnku
- 1 kostka rosołowa eko
- sól
- pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Pokrojone w małe czątki warzywa przekładamy na patelnię z olejem kokosowym. Podsmażamy około 4- 5 min. Lekko podsmażone przekaładamy do garnka z 900 ml wody i kostką. Gotujemy, aż warzywa zmiękną ok 30-40 min. Warzywa wkłądamy do blendera i miksujemy na gładko. Przyprawiamy do smaku. Przelewamy do miseczek i posypujemy ziarenkami, u nas TrioSeeds {klik}
Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie warzywa powinny być miękkie. Całość rozdrabniamy blenderem, aż zupa nabierze konsystencji kremu. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Smacznego !: )
Smacznego !: )
Jadłem ten krem z dyni bo zrobiła go dla mnie dziewczyna. Teraz załatwiam zasiłek https://www.zus.info.pl/ile-wynosi-zasilek-macierzynski-i-komu-przysluguje/ i nie wiem już jak go załatwić.
OdpowiedzUsuńświetna propozycja na rozgrzewający obiad!
OdpowiedzUsuń