- 50 g mąki ryżowej
- 2 jaja
- 250 ml mleka kokosowego
- 80 g kaszy jaglanej
- laska wanilii
- cynamon
- erytrytol/ksylitol 40-50g
- 1 banan
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 2 jaja
- 250 ml mleka kokosowego
- 80 g kaszy jaglanej
- laska wanilii
- cynamon
- erytrytol/ksylitol 40-50g
- 1 banan
- 1 łyżka oleju kokosowego
Przygotowanie
Zalewamy suchą kaszę jaglaną mlekiem/mleczkiem kokosowym i gotujemy na bardzo mały ogniu wraz z laską wanilii, często mieszając (ok. 15 min.). Gotową kaszę miksujemy z pozostałymi składnikami. Zostawiamy cynamon, który służy tylko do posypania na koniec.
Gotową masę przelewamy do małych foremek lub jednej podłużnej foremki (im mniejsza tym sernik wyjdzie wyższy). Pieczemy 180-190 stopni przez 25-35 min.
Gotową masę przelewamy do małych foremek lub jednej podłużnej foremki (im mniejsza tym sernik wyjdzie wyższy). Pieczemy 180-190 stopni przez 25-35 min.
0 komentarze:
Prześlij komentarz