- 2 SZKLANKI mąki ryżowej
- 3/4 szklanki ksylitolu
- 6 łyżek mleka kokosowego/wody
- olej kokosowy 2 łyżki
- 4 łyżki kakao, 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 3/4 szklanki ksylitolu
- 6 łyżek mleka kokosowego/wody
- olej kokosowy 2 łyżki
- 4 łyżki kakao, 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 4 jajka
- konfitura do przełożenia ( u nas własnorobna)
- konfitura do przełożenia ( u nas własnorobna)
Przygotowanie
Blendujemy na gładko wszystkie składniki.
Wylewam do blaszki. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni -
40 min., po wyjęciu czekamy do ostygnięcia i przekładamy konfiturą.
Wylewam do blaszki. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni -
40 min., po wyjęciu czekamy do ostygnięcia i przekładamy konfiturą.
Wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńBosko wygląda, a smakuje pewnie jeszcze lepiej ! Na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńTak się tylko zastanawiam, bez proszku do pieczenia albo sody?
OdpowiedzUsuńmy praktycznie nigdy nie uzwamy proszku i sody, bo to nic nie daje w takich fit ciastach : D
UsuńWygląda super, a do tego jest bezglutenowe - dla mnie rewelacja :)
OdpowiedzUsuńno to klasa : )
UsuńCzy można zamiast ksylitolu dodać stewie? Jeśli tak to czy też 3/4 szklanki?
OdpowiedzUsuńtak mozna stewie, tyle co ksylitol : )
UsuńBiałka ubić ? I dodawać do nich resztę składników? Czy wszytsko od razu razem?
OdpowiedzUsuń