- 60 g płatków quinoa (albo kaszy quinoa)
idealnie się nadaje, bowiem ma naturalnie posmak orzechowo-sezamowy
idealnie się nadaje, bowiem ma naturalnie posmak orzechowo-sezamowy
-1/2 szklanki mleka kokosowego, 1/2 szkl. wody
- 1 łyżka ksylitolu
- 30 g zmielonego sezamu
(można samodzielnie zmielić w młynku do kawy)
Przygotowanie
Zalewamy płatki mlekiem i wodą, dosypujemy ksylitol. Gotujemy na małym ogniu 5 min. pod przykryciem.
Po ugotowaniu- ostudzamy. Jak płatki są zimne miksujemy z mielonym sezamem.
Przekładamy do miseczki. Można lekko posypać kakao i całymi ziarenkami sezamu.
Po ugotowaniu- ostudzamy. Jak płatki są zimne miksujemy z mielonym sezamem.
Przekładamy do miseczki. Można lekko posypać kakao i całymi ziarenkami sezamu.
Czy ksylitol można zastąpić np. syropem klonowym lub miodem? :)
OdpowiedzUsuńtak : )
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń