Składniki:
500 g brokuła
1 marchew, 1 pietruszka korzeń
250 g świeżego szpinaku
1 cebula
4 ząbki czosnku
500 ml wody
Kostka warzywna do zup (ekologiczna) Trendy Lunch Melvit- pęczak, bulgur, soczewica zielona
Przygotowanie:
Zalej brokuł, marchew, pietruszkę korzeń, pokrojoną cebulę i czosnek oraz kostkę warzywną gorącą wodą. Gotuj ok. 15 minut i dodaj szpinak, aż zmięknie i straci sprężystość. Zmiksuj wszystko dodaj dowolne przyprawy (pieprz, sól) jeśli potrzebujesz. Zupa gotowa !
Przełóż do miseczki i wymieszaj razem z woreczkiem mieszanki TRENDY LUNCH- pęczak, bulgur, soczewica zielona.
.
Bardzo pyszna wyszła :) Całej rodzinie smakowała, z pewnością zrobię jeszcze nie jeden raz;)
OdpowiedzUsuńNie dość że pyszny to jeszcze szybki i prosty :) bardzo polecam!
OdpowiedzUsuń